Avast Home Edition and your site

Got an idea for a site feature, a suggestion for an article, or spotted an error we made, feel free to post it here.
Guests can post here!
Jerusha
Posts: 17
Joined: Fri May 28, 2010 4:54 pm

Avast Home Edition and your site

Post by Jerusha » Fri May 28, 2010 5:00 pm

If my Avast! is running, I cannot see any images in your guides. They are blocked. If I deactivate it, the site shows images.
FYI.

Database: 100528-0
Program: 5.0.545
regards
Jerusha, RK1 Engineer

thisnametaken
Posts: 9
Joined: Tue May 05, 2009 9:37 pm
Location: Back Yard 9, Newland City, Rubi-Ka

check your settings

Post by thisnametaken » Fri May 28, 2010 9:14 pm

With Avast it's possible to block some websites, like advertising.
Check the advanced settings for url blocking in the web shield.

User avatar
Snakebite
AOU Forum Moderator
Posts: 3453
Joined: Mon Sep 26, 2005 8:32 am
Location: North-East England

Post by Snakebite » Mon May 31, 2010 1:11 am

Just add the site to your white list... That will sort it.
Image
Don't make me come in there and Moderate you!

Jerusha
Posts: 17
Joined: Fri May 28, 2010 4:54 pm

Post by Jerusha » Mon May 31, 2010 6:39 am

Hm, looks like is there is no option to do that :\
regards

User avatar
Uragon
AOU Community Legend
Posts: 618
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:35 am
Location: Germany

Post by Uragon » Mon May 31, 2010 8:55 am

Did you try contacting Avast about this yet? It seems to be a false positive. I've had another report from an Avast user ingame that's having similar issues.

User avatar
Snakebite
AOU Forum Moderator
Posts: 3453
Joined: Mon Sep 26, 2005 8:32 am
Location: North-East England

Post by Snakebite » Mon May 31, 2010 3:32 pm

I use avast with no problems...
Image
Don't make me come in there and Moderate you!

User avatar
Niodemus
AOU Content Editor
Posts: 356
Joined: Tue Dec 05, 2006 10:40 pm
Location: Switzerland

Post by Niodemus » Mon May 31, 2010 7:09 pm

Taking this from my German version of Avast... so might be called differently in English....

l-click on the "a" icon in your task bar, that should open your Avast On-Access Scanner. Click on the Web Security Provider on the left side and you see Provider Configuration top right.
Hit Customize (or something like that) to open your Settings. Another window should open with 5 tabs, one being exceptions. Edit: Go to the exceptions tab and... Add the AOU home url to the list of urls that should not be watched.
This is not the most secure way to make this site working, but it does work in case you want the highest security provided by Avast.

Reason you have to do this work around is that the pictures are loaded from our Gallery instead of "hardcopy" in our guides etc. Avast thinks it's an external popup or whatever and will stop your browser loading the screenshots.

Hope this solved your problem.
Regards
Nio

Jerusha
Posts: 17
Joined: Fri May 28, 2010 4:54 pm

Post by Jerusha » Tue Jun 01, 2010 1:38 am

HI.
I have added an Exception for your site already there. But it does not work.
I have contacted Anwil Software about this and after some mail exchanges with the Support they had to forward it to 2nd Level Support since there seems to be a problem 1st Level was not able to solve..
regards

@Nio
I am German too :)

User avatar
Snakebite
AOU Forum Moderator
Posts: 3453
Joined: Mon Sep 26, 2005 8:32 am
Location: North-East England

Post by Snakebite » Tue Jun 01, 2010 3:50 am

Hmmm... Wierd... Hope you get it sorted out!
Image
Don't make me come in there and Moderate you!

User avatar
Uragon
AOU Community Legend
Posts: 618
Joined: Sun Aug 20, 2006 11:35 am
Location: Germany

Post by Uragon » Tue Jun 01, 2010 8:27 am

It's not too weird that 1st level support can't fix things. They normally only work as a filter to sort out those people that clearly haven't read the manuals, forgot to plug the power cord in and stuff like that. Any real problem always gets handed off to second or third level.

Thanks for getting in contact with them! Hopefully that will benefit all the users of Avast that have similar problems.

User avatar
Khuri
AOU Programmer/Coder
Posts: 1824
Joined: Thu Sep 29, 2005 7:57 pm
Location: Germany
Contact:

Post by Khuri » Tue Jun 01, 2010 1:59 pm

The images of the guides are loaded either from http://www.ao-universe.com/ or (more likely) from http://static.ao-universe.com/
(check the image urls to see)

Maybe that domain is getting blocked by your software.

User avatar
Niodemus
AOU Content Editor
Posts: 356
Joined: Tue Dec 05, 2006 10:40 pm
Location: Switzerland

Post by Niodemus » Tue Jun 01, 2010 7:41 pm

Your problem appears to be different from mine... still I had the same effect of Avast blocking any picture.

Have you entered ao-universe.com to your white list or with the www.-prefix... or even http://www.-prefix? Might be that a www.-prefix restricts our gallary still....
Upon entering ao-universe.com to my white list I haven't had a problem while having highest security settings (yes, I'm afraid of pretty much everything from the www... too many jerks out there).

However the Avast support should give you feedback what may be your problem!

Regards
Nio

ps: woah! Even www. gets hyperlinked automatically... didn't expect that :)
pps: Remaining English since you appear to understand it well and keep others updated on things happening here ;)

Post Reply