Are the servers Down

AO is the main topic, but you can also talk about things like the latest console game you've played, web comics, movies, music, etc. as they pertain to your AO experience.

Moderators: AOU Team, Site Managers, Forum Moderators

Post Reply
xaatxuun
Posts: 191
Joined: Wed Apr 16, 2008 10:30 pm
Location: -8 GMT, somewhere there

Are the servers Down

Post by xaatxuun » Thu Jan 07, 2016 5:56 am

I was on earlier, took a few hours break and now cannot login
I may not be able to post on the Official forums, but I can read any announcement, and I did not see any,
is there a restart time I'm unaware of ?

User avatar
Llie
AOU Content Editor
Posts: 424
Joined: Sun Jun 05, 2011 1:29 am

Re: Are the servers Down

Post by Llie » Thu Jan 07, 2016 7:13 am

Works for me. Check your ISP?
Image

xaatxuun
Posts: 191
Joined: Wed Apr 16, 2008 10:30 pm
Location: -8 GMT, somewhere there

Re: Are the servers Down

Post by xaatxuun » Thu Jan 07, 2016 11:56 am

Thanks for letting me know it's my end
okay . . just weird I can log into my account but not the game,

specially when I was logged in the game just a couple hours earlier

when I login, I get a popup to try username and PW again

xaatxuun
Posts: 191
Joined: Wed Apr 16, 2008 10:30 pm
Location: -8 GMT, somewhere there

Re: Are the servers Down

Post by xaatxuun » Fri Jan 08, 2016 7:15 am

strange . . . I can log into the testlive server but not the Live server

just adding that, something of a Update of this strange login issue

xaatxuun
Posts: 191
Joined: Wed Apr 16, 2008 10:30 pm
Location: -8 GMT, somewhere there

Re: Are the servers Down

Post by xaatxuun » Sun Jan 10, 2016 10:01 am

just a update.
I removed the username (That this problem started with) from the login , and now I can log into my other accounts

User avatar
Snakebite
AOU Forum Moderator
Posts: 3452
Joined: Mon Sep 26, 2005 8:32 am
Location: North-East England

Re: Are the servers Down

Post by Snakebite » Mon Jan 11, 2016 7:30 pm

Try again with the original problem account, if you still can't log in with it, put in a petition and just tell the GM you can't log in, give him the account name and ask if any of the characters on it are showing as online, if so, get him to do a force kick. Then just wait a couple of mins and log in...
Image
Don't make me come in there and Moderate you!

xaatxuun
Posts: 191
Joined: Wed Apr 16, 2008 10:30 pm
Location: -8 GMT, somewhere there

Re: Are the servers Down

Post by xaatxuun » Tue Jan 12, 2016 3:55 am

yes I already have a ticket on it,
I haven't done the second steps they asked on the last reply, yet .. seem over board and really didn't feel like that would have fixed the problem. but it would had been a process of elimination. I didn't think it was a connection, but that was the process they were having me check.

now that you mentioned in your reply, it does resemble that , I will mention it to them

on another note same thing .. I'm still in the process of deleting extra characters (last time I was playing, had characters on all 3 servers) I was dual logging into another account and it happened again, but I closed and logged into another and the problem did not happen.

thanks for mentioning that, may save me some later headaches

User avatar
Snakebite
AOU Forum Moderator
Posts: 3452
Joined: Mon Sep 26, 2005 8:32 am
Location: North-East England

Re: Are the servers Down

Post by Snakebite » Tue Jan 12, 2016 9:41 pm

Yeah... When you're invariably asked to delete your prefs file, I'd personally just rename it...
Image
Don't make me come in there and Moderate you!

xaatxuun
Posts: 191
Joined: Wed Apr 16, 2008 10:30 pm
Location: -8 GMT, somewhere there

Re: Are the servers Down

Post by xaatxuun » Wed Apr 27, 2016 1:08 pm

well just a update, because I just found the problem

oh, and the ticket help was not much help at all.

It's been months since

but just before I was to shut things down for the night I was on the old computer I used when creating the account . . and a thought accrued to me, I had one bad key, maybe that key never was registered, and my password is actually smaller .. so I did the password, without that one key being used . . and TaDAaaa . . I now can log in . . a little late, guess one can't have too many froob accounts

Post Reply