Help with AOU mod

AO is the main topic, but you can also talk about things like the latest console game you've played, web comics, movies, music, etc. as they pertain to your AO experience.

Moderators: AOU Team, Site Managers, Forum Moderators

Post Reply
User avatar
pudelicious
Posts: 5
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:41 pm

Help with AOU mod

Post by pudelicious » Mon Apr 27, 2009 10:44 pm

ok so i impetuously hit the screenshot mode option and my gui disappeared... then got disconected. how do i get my gui to pop up again on my toon?

User avatar
Akozz
Posts: 13
Joined: Sun Apr 26, 2009 12:56 pm
Contact:

Post by Akozz » Tue Apr 28, 2009 2:29 am

hit F10 and configure your GUI
im sure there is easiest way but i don't remember :P

User avatar
pudelicious
Posts: 5
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:41 pm

Post by pudelicious » Tue Apr 28, 2009 7:10 pm

unfortunatley that doesnt work. the only thing to return on screen is the health/xp bars and hotbars. nothing else tho...

Typo
Posts: 10
Joined: Wed Mar 25, 2009 8:37 pm
Location: The Dirty Ham
Contact:

Post by Typo » Tue Apr 28, 2009 8:58 pm

I think you need to press CTRL and \

Its something like that but dont remember 100%.

User avatar
Scene
AOU Community Legend
Posts: 1334
Joined: Mon Apr 02, 2007 11:43 am
Location: Devon, UK

Post by Scene » Tue Apr 28, 2009 9:54 pm

press SHIFT and \

or press f10, got to GUI>Control Center and switch on any of the unchecked boxes.

If you can get a chat window up, you can also type /script APanel to get AriensGUI back up and switch it back on there

User avatar
pudelicious
Posts: 5
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:41 pm

Post by pudelicious » Wed Apr 29, 2009 6:50 pm

still nothing but the health and hotbars turning on and off... think i broke my trader...

User avatar
Snakebite
AOU Forum Moderator
Posts: 3471
Joined: Mon Sep 26, 2005 8:32 am
Location: North-East England

Post by Snakebite » Wed Apr 29, 2009 7:01 pm

I know this doesn't help you now (& I'm about as technical as a... well, snake), but, we are looking into making the screenshot mode timed, so it reverts back to previous settings automaticaly...
Image
Don't make me come in there and Moderate you!

User avatar
pudelicious
Posts: 5
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:41 pm

Post by pudelicious » Wed Apr 29, 2009 7:23 pm

well no matter what my GUI options are set to i cant get chat, trade or anything useful back on screen.

Ukblizzard
AOU Community Legend
Posts: 3223
Joined: Wed Sep 28, 2005 10:05 pm
Location: Germany

Post by Ukblizzard » Wed Apr 29, 2009 7:54 pm

Ok, not an ideal way of fixing it.. but I just clicked the "clear screen" button -- and only found this way of getting things to be playable again.

1. Log out and note what the time is.

2. Go through your character folders in your account folder and find the one that relates to this character (the prefs file ALWAYS gets updated each time you log out, so finding the one with todays date and the time you logged out will confirm its the right character -- unless you know your character ID numbers off by heart! )

3. Rename your prefs file by putting a one after it or something.

4. Log back in.. you will get all your panels back, but you will have to re set up your back pack names / hot bar icons etc.


I am sorry I have no idea how else to work around this issue, I had no idea it was an issue until you posted... and to be quite honest, it best be fixed dead fast else I might have to get my extremely pokey poke stick out on one of our team members :)

Hope this work around helps short term.

- Kate

Ariensky
Posts: 139
Joined: Tue Apr 15, 2008 5:14 am

Re: Help with AOU mod

Post by Ariensky » Thu Apr 30, 2009 5:11 pm

pudelicious wrote:ok so i impetuously hit the screenshot mode option and my gui disappeared... then got disconected. how do i get my gui to pop up again on my toon?
This method will work, even if you have loged off in between.
Method 3 will always work, even if you have uninstalled the AOU mod

---1---
Shift-C
Doubble-click the name of the chat window you want to open.
Type
/AOU_mod\AriensGUI\Scripts\MenuOn.aa


---2---
Shift-C
Doubble-click the name of the chat window you want to open.
Type
/apanel
Click "Restore Hotbars and minibar"

---3---
Shift-C
Doubble-click the name of the chat window you want to open.
Type
/option cc_control_center 1
/option cc_section1 1
/option shortcutbar_window 1
/option friends_window 1
/open "Default Window"

Solved :D
even after you are loged off.

Kind Regards
Ariensky

PS. I am currently working on a new version, where it automatically will restore after 60 seconds (and only in the "Tips on how to restore chat-windows" have the "permanent" one)

User avatar
pudelicious
Posts: 5
Joined: Mon Apr 27, 2009 10:41 pm

Post by pudelicious » Fri May 01, 2009 3:56 am

thanx for the help! that got it worken. however double clicking on the existing chats didnt open anything. had to creat a new window to chat.

Ariensky
Posts: 139
Joined: Tue Apr 15, 2008 5:14 am

Post by Ariensky » Mon May 04, 2009 12:48 pm

pudelicious wrote:thanx for the help! that got it worken. however double clicking on the existing chats didnt open anything. had to creat a new window to chat.
Thank you for that feedback, I will test that out.

Kind Regards
Ariensky

Post Reply